Отлагат срещата на Арсенал от Лига Европа заради Елизабет II?


Отлагат срещата на Арсенал от Лига Европа заради Елизабет II?
Снимка: Getty Images

1352 0

Сблъсъкът на Арсенал в Лига Европа срещу ПСВ Айндховен е под въпрос поради опасения относно ресурсите на полицията преди погребението на кралица Елизабет II.

От УЕФА са категорични, че другите европейски мачове, насрочени за четвъртък ще се проведат по програма, но има съмнения относно двубоя на Арсенал, който трябва да се играе на „Емиратс“ в Лондон.

Според "Telegraph Sport" има притеснения, че мачът може да бъде един от многото, които ще бъдат засегнати от недостига на полицията, тъй като органите на реда са заети, за да помогнат в периода на национален траур и подготовката за погребението на кралицата на 19 септември, вместо да осигуряват охраната на футболни мачове.

Това също така означава, че мачовете от Висшата лига, особено тези в столицата, са застрашени с отлагане.

Говорителят на полицията каза: " След смъртта на Нейно величество кралица Елизабет II, Обединеното кралство е активирало национална полицейска операция. Полицията на Обединеното кралство работи в тясно сътрудничество с другите организации, за да гарантира, че събията се провеждат безопасно и с необходимата сигурност.

Следвайки решенията на Висшата лига и Английската футболна лига да отменят мачовете през изминалия уикенд, ние ще работим с футболните клубове, за да се опитаме да гарантираме, че когато е възможно, футболните срещи ще могат да се проведат безопасно. Това е уникална ситуация и ние работим в тясно сътрудничество с всички участници.

Арсенал започна кампанията в група „А“ на Лига Европа с победа с 2:1 като гост на Цюрих, където се чуха грозни освирквания по време на минутата мълчание в памет на Елизабет II.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички