Заради липса на полиция: Отлагат редица мачове, които трябва да се играят във Великобритания


Заради липса на полиция: Отлагат редица мачове, които трябва да се играят във Великобритания
Снимка: Getty Images

1246 0

Английската полиция и футболните клубове ще проведат спешна среща, тъй като съществува много голяма вероятност мачовете, които са предвидени да се проведат на Острова през следващия уикенд да бъдат масово отложени.

Тъй като полицаи от цялата страна ще бъдат мобилизирани в Лондон, за да осигурят реда по погребението на кралица Елизабет II, което ще се състои в понеделник (19 септември) и събитията около него, ресурсите ще бъдат концентрирани в столицата, но и извън нея.

Според информацията на "Daily Mail", трите мача, които трябва да се изиграят в Лондон от Висшата лига – Челси – Ливърпул, Брентфорд – Арсенал и Тотнъм – Лестър ще бъдат отложени, както и регионалният сблъсък между Манчестър Юнайтед и Лийдс.

Двубоят на Глазгоу Рейнджърс от Шампионска лига с Наполи бе отложен 24 часа, а на феновете на италианския отбор бе забранен да пътуват до Шотландия.

Сблъсъкът между Манчестър Юнайтед и Лийдс на "Олд Трафорд" по принцип е един от мачовете с най-много ангажирана полиция в календара, а същевременно ще са необходими големи ресурси и за гостуването на Ливърпул на "Стамфорд Бридж".

Срещите извън Висшата лига също може да бъдат изложени на риск. В Чемпиъншип е дербито между Милуол и КПР, което почти сигурно ще бъде отложено.

Има много сериозни съмнения относно провеждането на мача на Арсенал в Лига Европа срещу ПСВ Айндховен, който по програма трябва да се проведе в четвъртък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички