Грозно: Освиркаха минутата мълчание в памет на Кралицата по време на Цюрих - Арсенал


Грозно: Освиркаха минутата мълчание в памет на Кралицата по време на Цюрих - Арсенал
Снимка: Getty Images

2589 0

Минутата мълчание на кралицата беше помрачена от освирквания по време на мача на Арсенал срещу Цюрих в Швейцария от първия кръг в груповата фаза на турнира Лига Европа. "Артилеристите" спечелиха срещата с 2:1.

Освирквания се чуха по време на едноминутно мълчание за кралицата на полувремето, след импровизирана почит след внезапната новина за нейната смърт.

Кралица Елизабет II почина на 96-годишна възраст мирно в Балморал, но сблъсъкът от Лига Европа между Арсенал и Цюрих беше започнал след потвърдената от кралското семейство трагична вест. За да отдадат почит, преди второто полувреме футболистите решиха да пазят минута мълчание. Към края на почитта се чуха освирквания.

Феновете бяха зашеметени от неуважението, проявено от малък процент от публиката. Мениджърът на "артилеристите" Микел Артета и играчите изглеждаха особено смаяни, когато научиха новината.

Мачът започна с новината, че кралските лекари са „загрижени“ за здравето на кралицата и са я поставили „под медицинско наблюдение“. Но за съжаление след началото беше потвърдено, че тя е починала. След срещите на Арсенал и Манчестър Юнайтед в Лига Европа, Микел Артета и Ерик тен Хаг отмениха пресконференциите си в знак на почит към "платинената" Кралица.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички