Арсенал с минимална, но ценна победа на старта на Лига Европа (ВИДЕО)


Арсенал с минимална, но ценна победа на старта на Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1455 0

Арсенал стартира тазгодишното си участие в груповата фаза на Лига Европа с минимална победа над Цюрих като гост с 2:1. По този начин „топчиите“ се изкачиха до първа позиция във временното класиране на група „А“, а в герои за тима се превърнаха Маркиньос и Нкития, като първият откри резултата и асистира за победното попадение, дело на Нкития. За домакините реализира Криезиу в добавеното време на първата част.

Елитният тим от Острова бе по-настоятелният през цялата среща и заслужено се поздрави с победата. Те контролираха кълбото през 71% от времето, а отделно създадоха 15 голови положения, докато тези за швейцарците са 8.

Срещата започна с натиск на „топчиите“, който се превърна в откриващото попадение в 16-ата минута. Тогава Маркиньос съумя да стреля в долния ляв ъгъл и даде старт на европейския сезон за гостите. Те продължиха да атакуват, но намалиха частично оборотите, което им изигра лоша шега в края на първата част.

В 44-ата минута Фидан Алити се строполи в наказателното поле на Арсенал, но първо главният съдия подмина ситуацията. Веднага обаче се намеси ВАР и след преглед със системата, бе отсъден наказателен удар, реализиран от Мирлинд Криеиу.

По този начин двата тима се оттеглиха на почивка при равенство, но възпитаниците на Артета бяха решени да потърсят крайния успех през втората част. Тогава дойде и третото попадение в срещата, дело на Еди Нкетия. Той засече центриране и с глава прати топката в противниковата врата.

Победата изпрати столичани на първа позиция в групата, след като другият мач в групата между ПСВ и Бодьо/Глимт завърши при 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички