Официално: Подадоха жалба срещу Барселона заради Гави - заплашва ги отнемане на точки


Официално: Подадоха жалба срещу Барселона заради Гави - заплашва ги отнемане на точки
Снимка: Getty Images

3231 0

Официално бе подадена жалба от Елче срещу Барселона, съобщи испанското издание COPE. Двата отбора играха един срещу друг в Ла Лига преди няколко дни - в събота (01.04), когато каталунците надделяха с категоричното 4:0.

Причината е, че според Елче Барселона са използвали Гави по неправомерен начин. Младият полузащитник се отличи с асистенция и отлично представяне, докато Роберт Левандовски се отчете с две попадения, а Ансу Фати и Феран Торес - с по едно.

Три минути преди крайния срок обаче от Елче са пуснали въпросната жалба заради участието на 18-годишния играч. Те се обръщат към правилото от член номер 141 в правилника на Кралската испанска футболна федерация. То гласи, че играчите не могат "да играят отново в същия сезон с отказанo разрешително. За какво става въпрос?

Барселона си "пати" заради Гави?

За прословутото регистриране на договора на Гави с клуба. Преди над шест месеца Гави подписа договор, но Ла Лига не одобри регистрацията заради ограниченията към заплатите. Клубът тогава потърси правно решение, което отмени действията.

В крайна сметка обаче, когато се стигна до съда, Ла Лига спечели казуса и молбата на Барселона бе отказана - което значеше, че Гави се връща към младежкия си договор. Той не е включен като играч на първия отбор в сайта на клуба и Елче вярва, че той не е можел да играе.

COPE информира, че ако жалбата бъде уважена, Барселона може да бъде наказан дори с отнемане на точки. За каталунците предстои Ел Класико. Самият Шави предупреди Барселона, че го очаква война срещу Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички