Сагата се разплита! ПСЖ е напът да се откаже от Меси


Сагата се разплита! ПСЖ е напът да се откаже от Меси
Снимка: GettyImages

3018 0

Сагата около бъдещето на Лионел Меси продължава да е една от водещите в света на футбола. Ту се появяват информации, че Бълхата ще остане в ПСЖ, ту че ще напусне клуба от френската столица.

Информация на „АFP“ гласи, че Лео е много по-вероятно да си тръгне от „Парк де Пренс“ през лятото, отколкото да парафира нов договор с парижани. Медията се позовава на източник, близък до клуба.

Динамиката напълно се промени, като ПСЖ вече не настоява толкова много да поднови неговия договор“, каза източникът, добавяйки, че „няма сделка, няма напускане“. Но напускането е далеч по-вероятно“.

Световният шампион с Аржентина Меси, който ще навърши 36 години през юни, се присъедини към френския гранд през 2021 за срок от две години, т.е до края на настоящата кампания. В неделя името на нападателя бе освиркано от някои фенове на ПСЖ при обявяването на съставите за мача с Лион, загубен от парижани с 0:1 у дома. 

Запалянковците на клуба са недоволни от отбора на фона и на отпадането от Байерн Мюнхен в 1/8-финалите на Шампионска лига миналия месец.

„Феновете промениха напълно нещата“, допълни източникът по отношение на шансовете Меси да парафира нов контракт с клуба. Аржентинската суперзвезда има 29 гола и 32 асистенции в 67 мача за парижани във всички турнири.

Барселона следи ситуацията около Меси, надявайки се да убеди аржентинеца да се завърне на „Камп Ноу“ две години след като напусна каталунците, с които спечели четири пъти Шампионска лига. През 2021 година Барса не успя да поднови договора на талисмана си. „Би било страхотно той да се завърне“, каза вицепрезидентът на „блаугранас“ Рафаел Юсте миналата седмица, признавайки, че е имало „контакт“ с Меси.

Аржентинецът е спряган и с трансфер в Мейджър Лийг Сокър, където интерес към него има от страна на Интер Маями, където съсобственик е Дейвид Бекъм.

Междувременно бивш световен шампион защити Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички