Официално и без изненади: Ориол Ромеу акостира обратно в Барселона


Официално и без изненади: Ориол Ромеу акостира обратно в Барселона
Снимка: Getty Images

2448 0

Барселона представи официално поредното си ново попълнение, а именно - завръщането на Ориол Ромеу, обратно на "Камп Ноу". Каталунците оповестиха това както на своя уебсайт, така и в социалните мрежи.

31-годишният полузащитник е подписал договор до края на сезон 2025/26, а редица източници твърдят, че неговата освобождаваща клауза се равнява на умопомрачителните 400 милиона евро. Има сведения, че каталунците са платили 5 милиона на Жирона за неговите услуги.

Завръщане на "Камп Ноу"

Ориол Ромеу е продукт на известната академия на Барса - "Ла Масиа". Той прави своя дебют за основния състав на каталунците през сезон 2010/11, когато изиграва само два мача. През лятото на 2011 година той преминава в Челси за сумата от 4,6 милиона евро.

На "Стамфод Бридж" печели Шампионска лига през 2012 година, а след това играе под наем в отбори като Валенсия и Щутгарт, преди да бъде продаден на Саутхямптън през 2015 година за сумата от 7 милиона, където получава и капитанската лента. През 2022 година той се връща в Ла Лига и заиграва за Жирона.

 

Шави цени качествата на Ромеу

Най-различни издания твърдят, че Шави е изключителен фен на испанеца, който умее да владее халфовата линия. Мениджърът на каталунците вярва, че Ромеу има отлични умения за разиграване на топката и ще пасне отлично на неговия игрови стил на "Камп Ноу".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Серхио Бускетс разкри защо премина в Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички