"Бях впечатлен": Серхио Бускетс разкри защо избра Интер Маями


"Бях впечатлен": Серхио Бускетс разкри защо избра Интер Маями
Снимка: GettyImages

1025 0

Малко клубове по света могат да се похвалят с трансферно лято като това на на пръв поглед неособено претенциозния Интер Маями. Въпреки че е в дъното на класирането в МЛС, това не попречи на американския тим да осъществи 2 попълнения, мечта за редица отбори.

"Чаплите" подсилиха редиците си с не кого да е, а с две от най-големите легенди в историята на Барселона и футбола като цяло - Лео Меси и Серхио Бускетс. Звездното дуо изненадващо отпътува за САЩ това лято.

Какво убеди халфа да смени континентите?

Самият Бускетс споделя, че отдавна следи случващото се в Интер Маями. Той не крие, че миналогодишната му визита по време на предсезонната подготовка на каталунците в града го оставила с много положителни впечатления.

Испанецът бил очарован от работата в клуба и това изиграло важна роля в последвалото му решение да облече неговите цветове. Той преминава при "чаплите" като свободен агент, след като договорът му с "блаугранас" изтече в началото на лятото.

Първото впечатление и високите цели

"Това е специален миг и вълнуваща възможност, която с нетърпение поемам. Нямам търпение за тази следваща стъпка в кариерата си с Интер Маями", започна Бускетс пред клубната медия и продължи.

"Бях впечатлен от клуба, когато дойдох с Барселона миналата година. Сега съм щастлив и готов да го представям. Нямам търпение да помогна за постигането на успех в целите, които този амбициозен тим си е поставил", допълни още той.

В неделния ден двамата официално бяха представени пред феновете на тима. Те бяха посрещнати от над 20 000 на стадиона и милиони пред екраните с бурни овации и сериозни очаквания.

Представянето на Бускетс бе съпътствано от сериозен гаф (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички