Христо Стоичков обясни защо Лионел Меси не се завърна в Барселона и защо не отиде в Саудитска Арабия


Христо Стоичков обясни защо Лионел Меси не се завърна в Барселона и защо не отиде в Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images

6818 0

Легендарният български футболист Христо Стоичков даде интервю пред "Reuters", в което коментира преминаването на Лионел Меси в американската Мейджър Лийг Сокър:

"Откакто аз играх в МЛС, тя винаги се развиваше и растеше. Помня как пристигнахме с Лотар Матуес през 2000-а година - тогава беше невероятно, че идваме от Европа. Ето че сега звездите на футбола продължават да пристигат... Преди това бяха Кройф, Бекенбауер, Джордж Бест, Пеле...", обясни Камата, който в края на кариерата си носеше екипите на Чикаго Файър и ДС Юнайтед.

"Преди Маями си беше туристически град, но сега вече е нещо повече! Вярвам и че ще стане още по-известен с пристигането на Меси, Бускетс и Жорди Алба. Благодарен съм на Дейвид Бекъм и Хорхе Мас за усилията им, с които популяризираха проекта "Интер Маями"".

Стоичков каза няколко думи и за ефекта "Меси" в САЩ: "Познавам Лео от 12-годишен - нищо не се е променило в него и той си остава все така скромен. Ангажиран е към децата, снима се с тях, раздава им автографи. Хората в Маями ще видят една легенда, а въздействието му ще бъде грандиозно - билетите за мачовете вече са разпродадени!".

Носителят на "Златна топка" за 1994-та година се изказа и за проваленото завръщане на Лионел Меси в Барселона: "Той искаше да завърши кариерата си в Барса на всяка цена, но президентът Жоан Лапорта и другите ръководители не го допуснаха. Меси не заслужаваше да напусне по този начин. Можеше да се върне това лято, но президентът трябваше да намали заплатите на останалите играчи и другите разходи, а Лео никога не е искал да поставя съотборниците си в такава ситуация".

"Много хора го критикуваха, че няма желание да се върне, но той взе това решение, за да не страдат съотборниците му, а това само показва неговото величие!", изтъкна Христо Стоичков, който за финал каза защо Лео Меси не е предпочел да отиде в Саудитска Арабия, където му предлагаха много повече пари:

"Меси идва да печели - не го интересуват парите, защото обича футбола. Ние също играехме не за пари, а от любов. За мен лично нямаше значение да знам колко ще бъде заплатата ми или бонусите. Беше важно да играя и хората да ме ценят! Агентите се грижат за останалите неща...".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Кристиано Роналдо пак удари по Лионел Меси и подчерта: Серия А бе мъртва, няма да се върна в Европа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички