Барселона отново в търсене на пари! Продава играчи "на пожар", за да регистрира новите


Барселона отново в търсене на пари! Продава играчи "на пожар", за да регистрира новите
Снимка: Getty Images

3125 0

Барселона работи в ограничени лимити, за да може да привлече играчи и да подсили отбора си това лято. Клубът обаче може да бъде принуден да влезе в още по-драстични ограничения.

От "Cadena Cope" твърдят, че "блауграна" трябва да изчисти лимита на заплатите си от 60 милиона евро, за да може да регистрира новите попълнения Иниго Мартинес и Илкай Гюндоган. Според информацията това резултат от забавено плащане от един от техните икономически лостове, продадени миналото лято.

Барселона отново в търсене на пари

След като продадоха 49% от "Barca Media" за 200 милиона евро, Orpheus Media и Socios.com платиха авансово 10 милиона евро с още 60 милиона евро, дължими през юни. Те обаче тепърва ще плащат, а Orpheus Media публично заявиха, че са навреме с плащанията си. Според изданието им е било разрешено да забавят плащането до декември, но без тези 60 милиона евро сега, то Барселона трябва да направи въпросната сума от продажби, за да регистрират играчи преди края на август.

Освен ако не генерират 60 милиона евро при лимита на заплатите си, тогава те няма да могат да ги регистрират. Освен това има и допълнителна трудност, тъй като те могат да ползват само 50% от парите, които спестяват или печелят. Това означава, че те трябва да си набавят 120 милиона евро. Следователно Барселона е изправена пред трудната задача или да извърши продажба на играчи "на пожар", или да намери начин да убеди двете фирми да платят преди края на август.

Специалните клаузи за новите играчи

Тук си струва да припомним, че има информация за клаузи в договорите на Мартинес и Гюндоган, според които те могат или да напуснат под наем или със свободен трансфер, ако не са регистрирани. Досега тези твърдения идват само от "Cope" и остава да видим как Барселона ще отговори или дали Ла Лига наистина ще наложи правилата, както казват. Самият Жоан Лапорта наскоро сподели, че първият играч, когото Шави е поискал това лято е бил именно Гюндоган, така че със сигурност много държи на него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички