Официално: Барселона задържа един от капитаните си, постави му умопомрачителна клауза


Официално: Барселона задържа един от капитаните си, постави му умопомрачителна клауза
Снимка: Getty Images/Guliver

1503 0

Ръководството на Барселона използва социалните мрежи, за да анонсира преподписания договор на един от най-опитните футболисти и капитан на каталунците.

Става въпрос за 31-годишния Серхи Роберто, който имаше контракт със световния колос до края на настоящия сезон, но двете страни са се разбрали и ще продължат отношенията си до лятото на 2024 г. 

Оказва се обаче, че от "Камп Ноу" все пак са готови да се разделят с играча, ако за него обаче бъдат платени 400 милиона евро под формата на клауза за откупуване. 

Приказката на Роберто и Барселона

Опитният футболист се присъедини към каталунците още през лятото на 2013 г., като оттогава до този момент е взел участие в 339 двубоя за представителния тим, а междувременно се е отчел с 15 гола и 40 асистенции. Той има и над 100 срещи за дубъла на "блаугранас".

До този момент Роберто е ставал шампион на Испания 6 пъти, още толкова пъти е печелил и Купата на Испания, докато местната суперкупа - един път по-малко. Испанецът е завоювал два пъти Шампионска лига, 1 път Суперкупата на Европа, а още толкова е триумфирал и на световно клубно първенство.

Вижте преди броени дни синът на коя световна легенда подписа с Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички