Голям ден в Каталуния - синът на Роналдиньо подписа договор с Барселона! (СНИМКА)


Голям ден в Каталуния - синът на Роналдиньо подписа договор с Барселона! (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

5983 0

В часовете преди старта на Реал Мадрид - Барселона, каталунският гранд обяви голяма новина - синът на легендарния бразилец Роналдиньо е подписал договор с клуба!

Жоао Мендес, който навърши 18 години на 25 февруари, изкара успешен пробен период в Барса през месец януари и в днешния 2 март сложи подписа си върху споразумение, което ще го прати на първо време в младежкия тим, в който се подвизава и българинът Мартин Георгиев.

Кариерата на Мендес стартира във Фламенго, а след това преминава през школите на Васко да Гама и Боависта. През 2019-а впечатлява скаути на Крузейро и тогава подписва 6-годишен контракт, но 36 месеца по-късно решава да го прекрати и да се пробва в Барселона...

Сега младокът, който играе като централен нападател, ще се опита да повтори стъпките на баща си, който прекара 5 години на "Камп Ноу" между 2003 и 2008 година и записа със златни букви името си в историята на клуба. Роналдиньо се отчете с 94 гола и 70 асистенции в общо 207 мача във всички турнири, преди да се насочи към Милан.

Клубът ще подходи внимателно с Мендес

Все пак, в Барса са наясно, че ще трябва да подходят внимателно с Жоао именно заради големите очаквания към него. По-рано през февруари Жоан Лапорта бе заявил следното по негов адрес:

"Натискът върху това момче е много голям, защото Роналдиньо е един от най-добрите в историята. Синът му ще бъде под напрежение, но е работа на нашите треньори да развият неговите качества и способности".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Над 1 000 000 души гледаха дебюта на Роналдиньо в лигата на Жерар Пике!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички