Бускетс задмина Меси и Рамос, вече е с най-много "Ел Класико" в историята


Бускетс задмина Меси и Рамос, вече е с най-много "Ел Класико" в историята
Снимка: GettyImages

1213 0

Капитанът на Барселона - Серхио Бускетс, стана играчът с най-много изяви в "Ел Класико". Юношата на каталунците има общо 46 класически изяви и оставя зад себе си Лео Меси и бившият капитан на Реал Мадрид - Серхио Рамос, които имат общо по 45 изяви.

Дългият път в "Ел Класико"

Бускетс, който дебютира с първия отбор на 13 септември 2008 г. срещу Расинг в Ла Лига, играе в първото си дерби срещу Реал в Ла Лига през сезон 2008/09 г. - 13 декември 2008 г. Тогава с Хосеп Гуардиола на резервната скамейка Барселона победи Реал Мадрид с 2:0. Той влезе на терена (с номер 28) в 63-ата минута на мястото на Ейдюр Гудьонсен.

Второто му "Ел Класико", първото, което се игра на "Бернабеу", беше исторически мач за Барса. На този ден, 2 май 2009 г., отборът на Пеп разби Мадрид с 6-2 и направи решителна крачка към титлата. Бускетс беше последната смяна, влизайки в 85-ата минута вместо национала на Кот д'Ивоар - Яя Туре.

Оттогава Бускетс е играл във всички мачове срещу Мадрид с изключение на два: Суперкупата на Испания (първи мач) през 2011/ 12 и в Ла Лига през 2019/20 мач на "Камп Ноу". 

Реал Мадрид е отборът, срещу който Бускетс се е изправял най-много пъти, следван от Севиля (40), Атлетик и Атлетико (38), Валенсия (32) и Еспаньол (31). Европейските противници, срещу които е играл най-много са ПСЖ (10), Байерн Мюнхен (9) и Милан (8). Въпреки всички тези постижения в Барселона вече се оглеждат за заместника на Бускетс и то още след края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички