Официално: Барселона привлече Миралем Пянич от Ювентус


Официално: Барселона привлече Миралем Пянич от Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

2176 0

Европейските футболни гиганти Барселона и Ювентус официално осъществиха втори голям трансфер в рамките на няколко часа, след като първо Артур Мело премина от испанския в италианския шампион, а часове по-късно по обратна ос пое Миралем Пянич.

Каталунците ще заплатят 60 милиона евро за услугите на футболиста от Босна и Херцеговина, като сумата може да се увеличи с още 5 милиона евро под формата на бонуси. Договорът с 30-годишния полузащитник е за срок от 4 години - до края на сезон 2023/24.

Подобно на Артур - Пянич ще довърши сезона в настоящия си клуб, като след приключването на всички състезания, в които отборът участва, то той ще започне тренировки с новия си тим. Халфът прекара в Ювентус 4 сезона, в които записа 171 двубоя и 22 гола.

Преди това е носил екипите и на Рома, Олимпик Лион и Мец. Откупната клауза в новия договор на Миралем Пянич ще е 400 милиона евро. От Барселона го представиха като играч, който може да заеме всяко място в полузащитата - без значение дали с атакуваща или дефанзивна роля.

Междувременно, появиха се информации, че Кике Сетиен ще се раздели с Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички