Артур и Пянич преминаха медицински прегледи преди размяната


Артур и Пянич преминаха медицински прегледи преди размяната
Снимка: Getty Images/Guliver

1168 0

Играчите на Барселона и Ювентус – Артур и Миралем Пянич, преминаха медицински прегледи преди да бъде осъществена размяната между двата клуба. Изследванията са се провели днес (28 юни) между 9:30 и 15:30 часа италианско време. 

Артур пристигна в северноиталианския град в събота вечер, веднага след появата си в края на мача като резерва при равенството на каталунците със Селта. Бразилският национал ще се върне обратно в Испания в неделя и ще поднови тренировки с „блаугранас“ преди двубоя на тима с Атлетико Мадрид във вторник.

Трансферът на Артур в Юве на практика е почти финализиран, като се предполага, че стойността на тази сделка е малко над 70 млн. паунда. Халфът неколкократно заяви преди, че иска да остане на „Ноу Камп“ и да се бори за титулярното си място, но клубът се нуждае от продажба на свои играчи, за да реинвестира през лятото.

По-рано излезе информация и че наставникът на „Старата госпожа“ – Маурицио Сари, иска да изгради полузащитатата си около него по подобен начин на Жоржиньо в Наполи и Челси. 23-годишният футболист ще получава по 4.5 млн. паунда на година в Торино, което е повече от сегашното финансово възнаграждение в Барселона.

Пянич пък ще поеме в посока Каталуния за сума от порядъка на 60 млн. паунда. Артур пристигна в Барса от бразилския Гремио през 2018 за около 28 млн. паунда, като има четири гола в 71 мача за испанският шампион.

А кой сънародник на Артур му помогнал за трансфера в Ювентус - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички