Нов скандал разтресе Барселона, този път на високо ниво


Нов скандал разтресе Барселона, този път на високо ниво

1983 0

Скандалите в Барселона доста зачестиха в последните месеци, като отново се зароди такъв, този път с участието на президента - Хосеп Мария Бартомеу.  Той е поискал оставките на Емили Русо и на още 3-ма членове на борда на директорите в клуба. Президентът се аргументирал с факта, че няма доверие на квартета след изтичането на информация за клубните дела напоследък.

Самият Русо обаче не се смята за виновен за ситуацията и остана особено разочарован от това, че Бартомеу е съобщил новината по телефон. "Бартомеу ми се обади, за да каже, че иска преустрой борда. Той не беше щастлив от мен и останалите членове поради честото изтичане на информация за клубни дела, както и поради факта, че съм критикувал работата на изпълнителните директори", започна Русо.

Емили Русо се очакваше да наследи Хосеп Мария Бартомеу като следващ президент на каталунците, но след извънредно заседание на заседанието на борда във вторник, Русо се отдръпна, засилвайки разделението в Барселона. "Не представих кандидатурата си на срещата, защото исках първо да разбера перспективите. Нямаше смисъл да декларираме план за наследяване на среща, на която нямаше доверие. В срещата имаше консенсус, че ако нещата останат същите, няма да участвам. Наистина исках това, тъй като съм голям привърженик на този клуб", заяви Русо. В края на февруари имаше друг неприятел скандал, като се появи информация, че Барса е наела кампания, която да дискредитира нарочно свои играчи и служители в социалните мрежи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама