Защо се забавиха преговорите за намаляването на заплатите в Барселона?


Защо се забавиха преговорите за намаляването на заплатите в Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

1702 0

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обясни за процеса по намаляването на заплатите на играчите в клуба, като сподели защо толкова дълго време е отнело, за да се официализира всичко."Не е лесно да се постигне споразумение, когато не можем да се срещнем. Ще трябва да попитате тях, но това не е важно. Важното е, че постигнахме споразумение. На 20 март предложихме 70% намаление на заплатите и се съгласиха".

"Преговорите започнаха с видео конференция и след това с обаждания с капитаните и с останалите. Бяха съгласни да го направят, но ние щяхме така или иначе да го направим.  Можехме да приложим ЕРТЕ без рзрешение, но това щеше да отнеме дни, искахме да имаме съгласие", допълни Бартомеу.

"В неделя вечер за последно говорих с Меси. Още от първата минута той каза, че трябва да се направи това. Това за плащането на заплатите на останалите служители бе идея на играчите. Футболистите ще намалят своите заплати със 70% и ще добавят още 2%, за да помогнат за заплатите на останалите служители, които не са в спортния отдел. Барса ще плаща част от техните заплати, а останалата част идва от играчите. Клубът ще спестии 14 млн. евро от футболния и още 2 млн. евро от другите отбори. Това е 16 млн. евро на месец", допълни президентът на каталунците.  А какви са причините, поради които Барселона намалява заплатите си, а Реал Мадрид - не, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички