Защо един играч никога не е искал фланелка от Лионел Меси?


Защо един играч никога не е искал фланелка от Лионел Меси?
Снимка: Guliver/GettyImages

34026 0

Безспорно Лионел Меси е един от най-великите футболисти за всички времена. И като такъв към него винаги "валят" предложения за размяна на фланелки. Един играч обаче се отличава от "масата", след като до този момент в кариерата си никога не е поискал от аржентинеца неговата фланелка, въпреки че има десетки мачове срещу него. 

Филипе Луис има безбройни битки срещу Ла Пулга. Левият бранител беше дълго време част от селекцията на Атлетико (Мадрид), а също така игра за Депортиво Ла Коруня и дори бразилския национален отбор. Заради позиията си той често се налагаше да пази Меси дори персонално, правейки го с променлив успех, но след 90-минутните битки така и не е пожелал да си размени фланелката с Меси. 

"Винаги съм се опитвал да го спра с цената на всичко. Възхищавам му се много, но никога не съм искал фланелката му. Причината е ясна - винаги излизам на терена, за да спечеля. Исках да спечеля и срещу него. Не съм на терена, за да се хваля после, че съм се изправил срещу него", категоричен беше Филипе пред "Panenka". 

"Всички знаят какво мисля за него. Можеш само да се наслаждаваш на нещата, които той може и прави на терена. Нямам идея колко години или дори десетилетия трябва да минат, за да видим играч от неговата класа. Той е най-добрият на планетата. Винаги трябва да печели "Златната топка", категоричен беше настоящият защитник на Фламенго. 

Междувременно бившият треньори на Барселона Ернесто Валверде разкри за интересно наблюдение над играта на Ла Пулга и разкри защо Лео Меси само привидно не прави нищо на терена в началните минути на мачовете (подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички