Малко преди мача: Севиля се ядоса на Барселона, отговорът на каталунците не закъсня


Малко преди мача: Севиля се ядоса на Барселона, отговорът на каталунците не закъсня
Снимка: Getty Images

1562 0

В 22:00 часа на 29-и септември Барселона е домакин на Севиля в мач от 8-ия кръг на испанската Ла Лига.

Малко преди първия съдийски сигнал прехвърчаха сериозни "искри" между ръководствата на двата клуба заради добре известния случай "Негрейра", който се разпали наново. 

Първо от Севиля пуснаха декларация, с която изразиха недоволството си от действията на бившите ръководители на Барса и обявиха, че няма да изпратят свои представители в ложите на стадиона за сблъсъка в Каталуния в петък вечер.

Последва и остра ответна реакция:

"Барселона иска публично да демонстрира възмущението си от неоправданата и неуместна атака от Севиля - клуб, който отказа да седне на масата за традиционния обяд на директорите преди днешния мач между двата отбора. Техните представители също отказаха да бъдат в ложата. Барселона възприема това като атака срещу каталунската институция и недопустимо провинение. Така нареченият случай "Негрейра" не може да бъде оправдание за подобни действия, след като юридическата процедура е още в много ранна фаза, а позицията на Севиля очевидно осъжда предварително факти, които не са доказани", написаха шефовете на Барселона и допълниха:

"Юридическото решение не променя фактическата или законова ситуация на Барселона в процедурата. Освен това, президентът на клуба - Жоан Лапорта, вече се намеси преди месеци на събрание на Ла Лига и даде пълни обяснения по темата. С оглед на тази недопустима и неоправдана позиция на Севиля, Барселона счита всички отношения със Севиля за приключени, докато клубът не коригира настоящата си позиция".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Зловещо: Предвиждат изхвърляне от футбола и фалит за Барселона заради Негрейра!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички