Зловещо: Предвиждат изхвърляне от футбола и фалит за Барса заради Негрейра


Зловещо: Предвиждат изхвърляне от футбола и фалит за Барса заради Негрейра
Снимка: Getty Images/Guliver

3159 0

Все по-лоши сценарии се чертаят около Барселона след подновяването на сагата с плащанията към бившия вицепрезидент на техническия комитет на реферите Хосе Мария Енрикес Негрейра. Клубът е заподозрян в корупция след извършени плащания към бившия рефер.

Днес английският "The Telegraph" пише, че каталунският гранд е заплашен от фалит, ако бъде признат за виновен по делото "Негрейра".

Вчера стана известно, че шефът на следствения съд в Барселона Хоакин Агире, който води делото, счита плащането на 7,7 милиона евро от Барселона на Негрейра за престъпление. Плащанията са правени между 2001 и 2018 година.

Обвинени за даване на подкупи са бившият съдия, неговият син и бившите президенти на "блаугранас" Сандро Росел и Хосеп Мария Бартомеу. Решение по делото ще бъде взето от деветима съдебни заседатели.

Ако се докаже вината на замесените, те ще получат между 3 и 6 години затвор. Барселона пък може да бъде отстранен от всякакви футболни дейности, което вероятно би довело до фали 124-годишния клуб. Междувременно, испанската полиция направи обиски по слуая "Негрейра".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички