Анчелоти заговори за големия проблем в Барселона и даде гаранции за Винисиус


Анчелоти заговори за големия проблем в Барселона и даде гаранции за Винисиус
Снимка: Getty Images

897 0

Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, даде пресконференция преди гостуването на Жирона утре (30 септември) в Ла Лига. Пред медиите той засегна няколко интересни теми - Барселона и случаят "Негрейра", като в същото време заговори и за състоянието на голямата си звезда Винисиус.

Коментарът на Карлето

Барселона и "Негрейра"

"Както е с всички хора във футбола, и аз съм разтревожен за този толкова сериозен въпрос. Въпреки това трябва да оставим на правосъдието да си върши работата и да продължи своето разследване. От 40 години съм в света на футбола и когато се повдигат толкова сериозни въпроси като този, това ни притеснява. Дано правосъдието да си свърши работата и да успее да намери решение", заяви Анчелоти.

Битката с Жирона

"Трябва да направим оценка на ситуацията и да отдадем заслуженото на това, което показва класирането. В Жирона се справиха в първите си мачове по-добре от останалите. Трябва да уважим това, този отбор може да се бори. Там имат голямо предимство: не играят в Европа и затова могат да се подготвят добре за мачовете. Това, което повече се отразява на клубовете, са срещите на националите отбори, защото имаме контузени и уморени играчи, а не разполагаме с време за възстановяване. Гледам календара, защото имаме футболисти, които ще се приберат на 19 октомври, а трябва да играем със Севиля два дни по-късно. Ако им закъснее полетът, трябва да им кажа, че ще се видим направо в Севиля".

Контузиите

"Сега сме добре и ще играем важен мач срещу лидера в първенството. Ще се постараем да дадем максимума от себе си. Успяхме да възстановим Антонио Рюдигер, при когото нямаше нищо сериозно. Отборът е малко уморен, но има голям ентусиазъм. Винисиус е добре и ще играе от началото, пък ще видим колко ще може да издържи. Вероятно 90 минути, но зависи какво ще поискам от него да направи. Няма да променяме схемата, а само някои детайли както правим във всеки мач. През миналия сезон за нас първенството вече беше приключило, когато гостувахме на Жирона (на 25 април - б.р.) и не беше добра вечер (загуба с 2:4 - б.р.). Утре обаче няма да се повтори това, което се случи тогава".

"Родриго не бележи толкова, колкото всички очакваха, но неговият принос е добър по отношение на работата. Той единствен е играл във всички мачове, включително и в националния отбор. Може би малко почивка ще му дойде добре. Дискусията ми с Винисиус в предишния мач? Казах му да се пази, защото не искахме да рискуваме. Той играеше на своя максимум и просто му казах да се контролира. Дейвид Алаба има лека болка, не е нищо сериозно. Ще се опитаме да го възстановим за мача във вторник", добави още италианският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички