Макар и не в най-силния си сезон Меси продължава да е от решаващо значение за Барселона


Макар и не в най-силния си сезон Меси продължава да е от решаващо значение за Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

1065 0

Лионел Меси няма най-добрия си сезон в Барселона, което не е изненада за никого. Аржентинецът обаче все още е определящ за клуба, който се опита да напусне миналото лято, а каталунците са много по-малко опасни без него.

Капитанът на Барселона освен това отпразнува своя мач номер 750 с екипа на каталунците и среща номер 500 в Ла Лига. Той вече е само на 17 двубоя от рекорда на Шави Ернандес, който има 767 срещи за „блаугранас“. Именно Шави е футболистът с най-много мачове в историята на Барселона.

Меси отново показа важността си срещу Уеска. Играта се беше усложнила за каталунците, но No.10 успя дa асистира на Френки де Йонг за единственото попадение в срещата. Това беше подаване, което не можеха да забележат много играчи, но Меси го направи и отново доказа колко голяма разлика прави.

"Голът, който вкараха, дойде от гения на Лео Меси", каза вратарят на Уеска Алваро Фернандес след мача. Това подаване направи асистенциите му до Барселона до 300.

Играчът, който се е възползвал най-много от щедростта на Меси, е Луис Суарес. От своите 198 гола за клуба, аржентинецът е асистирал за 39. Меси обаче изглежда малко изгубен от напускането на уругваеца. Все още не може да намери партньор, с когото да се комбинира, както направи със Суарес. А как Суарес "накара" нападателите на Барса да се срамуват - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички