Барса също е искал Алаба, но не е успял дори да се конкурира с Реал


Барса също е искал Алаба, но не е успял дори да се конкурира с Реал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1061 0

Реал Мадрид изглежда, че ще спечели състезанието за подписване на защитника на Байерн Мюнхен Давид Алаба, въпреки опитите на Барселона да привлече австриеца. Алаба ясно заяви намерението си да напусне Байерн Мюнхен и с изтичането на договора му през лятото двата испански гиганти се бориха за неговия силно търсен подпис.

Marca следи отблизо ситуацията с Алаба през последните месеци, научавайки, че Пини Захави, агентът на австриеца, го е предложил на няколко най-добри европейски клуба, но че Реал Мадрид сега изглежда най-вероятната му дестинация. "Лос Бланкос" отдавна се интересуваше от играча и изискванията на играча направиха операцията възможна.

Обратен беше случаят с Барселона. Агентът разговарял с каталунците, но след като научи за финансите по сделката, се отказали. Барселона търси централен защитник, но реши да се съсредоточи върху Ерик Гарсия от Манчестър Сити, чийто договор също изтича през лятото.

Реал Мадрид също се интересува от подкрепления в защита и предвид факта, че Алаба може да играе както в центъра на отбраната, така и като краен защитник, възможността се оказа твърде добра, за да се откаже. ПСЖ и Манчестър Юнайтед също се борят за подписа му, но защитникът винаги е казвал, че би искал да играе в Ла Лига.

Междувременно се появиха информации, че Реал Мадрид проявява интерес към голяма звезда от Висшата лига (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички