Головите показатели на Суарес, които ще засрамят нападателите в Барселона


Головите показатели на Суарес, които ще засрамят нападателите в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

3129 0

Луис Суарес продължава да вкарва. Мислехме, че Диего Симеоне може да извлече най-доброто от нападателя, но беше трудно да си представим, че той има толкова бърз ефект върху неговите изпълнения.

Суарес е роден състезател, но голмайсторските му изпълнения с Атлетико (Мадрид) този сезон надминаха повечето очаквания. Дебютът му в Ла Лига за Атлетико срещу Гранада през септември трябваше да е предупреждение, въпреки че той игра само 21 минути при тази победа.

Суарес вкара девет пъти в 11 старта на лигата и вече се утвърди като ключов за атаката на Атлетико. Срещу Алавес в неделя, след като вкара първия гол на Атлетико, той се разписа в последната минута, за да донесе на своя отбор важна победа с 2:1 извън дома.

Правейски сравнение с играчите в Барселона, които се считаха за негови заместници, то категорично Суарес печели надпреварата.  Очевидно е, че той ще остави огромна празнота на "Камп Ноу", тъй като Барса няма друг номер 9 - Мартин Брейтуейт е най-подходящ.

Датчанинът, Антоан Гризман, Филипе Коутиньо и Усмане Дембеле са постигнали толкова голове през този сезон в Ла Лига, колкото Суарес сам - 9.  Това е статистика, която подчертава проблемите на Барса, когато става въпрос за отбелязване на голове, като треньорът Роналд Куман редовно се оплаква от липса на ефективност в последната трета.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички