Психологът, който Лионел Меси така и не посети


Психологът, който Лионел Меси така и не посети
Снимка: Getty Images/Guliver

1888 0

Спортните психолози стават все по-често срещани на най-високото ниво на футбола. Това е роля, която вече се приема много по-нормално от преди. Признанието на Лионел Меси, че е трябвало да посети такъв, но не е, отново постави темата под светлината на прожекторите.

"Трябваше да отида на психолог, но така и не отидох. Не знам защо. Трудно ми е да направя тази крачка, въпреки че разбирам, че имам нужда от психолог. Антонела много пъти настояваше да отида, че това е необходимост. Аз съм човек, който задържа всичко в себе си и не споделя. Никога не споделям. Знам, че имам нужда от това за ежедневието си. Психолог би ми бил от полза, но не отивам при него", заяви Меси.

Този професионалист, който Меси може би трябваше да посети, е Имма Пуиг, психологът на Барселона от 15 сезона. Тя беше един от хората, които работеха в тясно сътрудничество с Андрес Иниеста, когато той страдаше от собствените си трудности, за които разкри след години.

"Всички вярват, че за да страдаш от депресия, трябва да имаш много проблеми. Но не е вярно, хората могат да се чувстват зле, въпреки че имат всичко, което другите искат", споделя Пуиг.

"Футболистите имат абсолютно същите проблеми като всеки друг, но разликата е, че всеки вижда какво правят. Всеки може да ги критикува, знае какво печелят, може да коментират личния им живот. Понякога се чудя какво би се случило, ако животът на политиците или бизнесмените беше толкова изложен, колкото живота на футболистите. Не е лесно. Те трябва да живеят със завистта на света."

Други елитни професионалисти, например Луис Енрике, никога не са крили ролите на психолозите. Съществува убеждението, че нещата са се изместили от мястото, където са били преди 30 години, но както каза Пабло дел Рио, „медиите носят отговорност“, когато става въпрос за информациите за използването на психолози от играчите и че „тези, имат нужда, трябва да се съветват с тях".

А каква е мечтата на Меси, която разбира, че не може да сбъдне, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички