Мачът срещу Уеска може да се превърне в незабравима вечер за Меси


Мачът срещу Уеска може да се превърне в незабравима вечер за Меси
Снимка: Guliver/GettyImages

948 0

Лионел Меси има повече от достатъчно причини да превърне мача тази вечер срещу Уеска в незабравима вечер. Първо, защото за първи път играе на стадион "Ел Алкорас". Второ, защото ще изиграе 500-ия си мач в Ла Лига и трето, защото ще достигне 750 официални мача.

Барселона влиза в този сблъсък, като отчаяно се нуждае от точки, особено след последните две равенства у дома на Валенсия и Ейбар, които оставиха "Блауграна" като аутсайдер за първите места.

Меси също е много близо до това да задмине играча с най-много мачове в историята на клуба. Шави Ернандес изигра 505 мача от лигата за тима от "Камп Ноу". С още пет мача на името на Меси той ще изравни рекорда от изявите на треньора на Ал Сад.

В допълнение, аржентинецът ще остане само на 17 мача, за да съответства на клубния рекорд на Шаави за най-голям брой официални мачове с Барселона, 767. 

Рекордът за официални мачове в Ла Лига се държи от бившия вратар Андони Субисарета, с общо 622, представляващ три клуба: Атлетик (169), Барселона (301) и Валенсия (152). Откакто дебютира за Барселона, Меси е изиграл 499 мача в лигата, 147 в Шампионска лига, 75 в Копа дел Рей, 19 в Суперкупата на Испания, 5 в Световното клубно и 4 в Суперкупата на Европа.

А кои са четирите възможни варианта за бъдещето на Лионел Меси - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички