Легенда на Барселона със съвет към Коутиньо в кой отбор да отиде


Легенда на Барселона със съвет към Коутиньо в кой отбор да отиде
Снимка: Getty Images/Gulliver

1660 0

Легендата на бразилския футбол и Барселона Ривалдо посъветва атакуващия полузащитник Филипе Коутиньо да премине в Челси. През януари 2018 г. Коутиньо премина в Барселона от Ливърпул за 142 млн. паунда, но определено не оправда огромните очаквания, възлагани на него.

Този сезон бразилецът играе под наем в Байерн, но германският шампион реши да не привлича за постоянно играча. 27-годишният футболист сега се надява да се върне във Висшата лига и Ривалдо го съветва да избере Челси.

"Убеден съм, че възможността да продължи кариерата си в Челси е много добър вариант за Филипе Коутиньо след сезон и половина в Барселона и още един в Байерн, където той не беше толкова успешен, както в Ливърпул. Той ще премине в голям клуб и ще отиде в страна и съревнование, което познава добре и където е провел най-добрите си години. Ако такъв трансфер стане факт, той ще може да надгради, тъй като вече е бил звезда в Премиършип.

Филипе все още има време, за да възстанови най-добрата си игра. Придобивайки увереност в себе си, той лесно може да стане този играч, който беше в Ливърпул. Той остава основен играч на Ливърпул, просто не му провървя достатъчно в Барселона. Възможно е това де се промени с преминаване в друг клуб и съм убеден, че трансфер в Челси е огромна възможност за него да се върне в най-добрата си форма. Важно е Коутиньо да играе за добър европейски клуб, за да не загуби мястото си в националния отбор в навечерието на големите турнири като Копа Америка догодина и Световното през 2022 г.", заяви Ривалдо за Betfair. А кои са тримата играчи, които може да са сигурни за местата си на "Камп Ноу" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички