Чистка на "Камп Ноу": Само трима играчи в Барселона може да са сигурни за местата си


Чистка на "Камп Ноу": Само трима играчи в Барселона може да са сигурни за местата си
Снимка: Getty Images/Guliver

3401 0

В Барселона се готвят за големи промени през лятото, които ще засегнат и първия отбор. Според ESPN на "Камп Ноу" може да се стигне до голяма чистка, като само трима от играчите може да са сигурни за местата си. Това са Лионел Меси, Марк-Андре Тер Щеген и Френки Де Йонг. С вратаря се водят преговори за подновяването на договора му, които се бавят, тъй като Тер Щеген настоява за по-висока заплата.

Изданието се позовава на източници, близки до клуба, според които много от изпълнителите ще бъдат променени. Причината обаче е не само кризата от коронавируса, а и желанието на ръководството да се доведат звезди на "Камп Ноу", въпреки нея. Според информацията от клуба искат да привлекат нападател, десен краен бранител, централен защитник и физически здрав полузащитник. Очаква се голяма част от играчите да бъдат продадени или да се използват за част от сделки за нови попълнения.

Както на всички вече е известно Неймар и Лаутаро Мартинес са големите цели пред Барселона, но това ще струва доста пари. Все още съществува вариант и двамата да бъдат привлечени, но това е най-оптимистичното развитие на ситуацията.

Каталунците са готови да се разделят с играчи като Филипе Коутиньо, Иван Ракитич, Самюел Юмтити, Жан-Клер Тодибо, Усман Дембеле, Артуро Видал, Карлес Аленя и Рафиня. Споменава се името и на Антоан Гризман, но там положоението е по-деликатно, тъй като пристигна през лятото и не искат да рискуват да са на загуба.

Коронавирусната криза има големи последици върху финансите във футбола и Барселона разбра, че приходите от тях намаляват драстично. Билети, домакинства, клубният музей и клубните магазини са сериозно ударени. Затова клубът търси и алтернативни пазари, за да засили състава в други сфери, като например играчи, които изтичат от договора или преминават в последните 12 месеца от договора си. А колко милиона губи Барселона от всеки мач, който не се играе на "Камп Ноу" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички