Какво направи Кике Сетиен в първите си 100 дни в Барселона?


Какво направи Кике Сетиен в първите си 100 дни в Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

2559 0

В 100-те дни на Кике Сетиен, начело на Барселона, се изиграха само 12 мача. Безсрочното спиране на футбола в Испания поради пандемията на коронавирус остави Барса на върха в Ла Лига и в 1/8-финалите от Шампионска лига.

Представянето на каталунците под негово ръководство е добро, но не e блестящо. И, както се очакваше, Лионел Меси се оказа най-добрият. Капитанът на Барса е изиграл най-много минути при новия наставник, заедно с Тер Щеген, като е вкарал и най-много голове (8) и е асистирал за най-много (7). Отрицателната страна на 12-те мача е отпадането от Купата на Краля.

Със Сетиен Барса записа впечатляваща серия на "Камп Ноу": шест мача, шест победи. Те са със средно по 2,4 гола на мач и са допуснали 0,3. Това им помогна да си осигурят преднина от 2 точки в Ла Лига, макар че не бяха никак последователни в представянето си: две победи, равенство и три загуби.

При всички поражения - от Валенсия, Атлетик, Реал Мадрид - отборът не успя да вкара. По време на първите 100 дни на Сетиен те спечелиха само три мача подред: Бетис (2-3), Хетафе (2-1) и Ейбар (5-0).

Играчът, който блести в 12-те мача на Сетиен е безспорно Меси. Аржентинецът е вкарал 36% от 22-те гола и е създал още седем от тях. Общо той е участвал в 15 от 22-те гола, което е почти 70%. Капитанът вкара четири срещу Ейбар. Освен това той спаси отбора при дебюта на Сетиен срещу Гранада на 19 януари, като отбеляза победния гол при мъчната победа с 1:0.

Антоан Гризман е единственият играч, който вкара и в трите състезания - лига, купа и Шампионска лига и заедно с Иван Ракитич участва във всичките 12 мача. В другия край на скалата са Луис Суарес и Усман Дембеле, които не успяха да играят поради контузии.

За Сетиен титулярният му състав се оформя така: Тер Щеген на вратата, Семедо и Алба като крайни защитници, както и Пике с Ленгле или Умтити в средата на защитата. Серхио Бускетс е основен полузащитник, а Френки де Йонг и Ракитич бяха по-честите избраници пред него. В атака Меси, Гризман и Ансу Фати играха най-редовно преди пристигането на Брейтуейт. А какви са плановете на Барселона за подсилване на атаката - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички