Барселона губи над 3 млн. евро от всяка среща, която не играе на "Камп Ноу"


Барселона губи над 3 млн. евро от всяка среща, която не играе на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images/Gulliver

1383 0

Независимо от това дали сеозонът в Ла Лига ще се доиграе, или не, загубите за Барселона са огромни. Каталунският клуб губи по 3.3 млн. евро от билети за всеки мач, който не се е изиграл на "Камп Ноу".

Общо сумата може да нарасне до 20 или 25 млн. евро. Една от теориите е, че няма да има фенове на постадионите до ноември месец и при този вариант Барселона ще загуби 30 млн. евро, пише Marca. Клубът също изучава въпроса за сезонните билети, които по всяка вероятност няма да бъдат изпълнени този сезон.

Относно тази тема президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу по-рано заяви: "Барселона не е в опасност, в никакъв случай. Нито един клуб в света на печели повече. Ние сме различни от останалите клубове, които имат само приходи от тв права и билети. Имаме училищата, музея. В момента направихме това, което и други отбори направиха като Ювентус, Байерн, Лион, Атлетико". А защо преговорите с играчите за намаляване на заплатите са се проточили толкова - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички