Лаутаро Мартинес е взел решение и вече го е обявил пред Интер


Лаутаро Мартинес е взел решение и вече го е обявил пред Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

1648 0

Една от големите звезди на Интер Лаутаро Мартинес вече е обявил решението си пред ръководството на "нерадзурите". Той е заявил директно, че иска да премине в Барселона през летния трансферен прозорец, съобщава каталунският спортен ежедневник El Mundo Deportivo.

Аржентинският нападател е свързван непрестанно с трансгер в испанския шампион, но според медиите каталунците не могат да си позволят да платят откупната клауза в договора на Мартинес с Интер, която е на стойност 111 милиона евро. Според новата информация 22-годишният голмайстор е решил да помогне на ръководството на Барса като официално поиска от "нерадзурите" да бъде продадено. При това положение италианският клуб ще е склонен да свали цената на Лаутаро с около 20 милиона евро и да го продаде за 90 милиона.

Тази сума също е твърде висока за шампионите на Испания, които обаче мислят да предложат на Интер свой играч в замяна и да доплатят остатъка. Твърди се, че наставникът на "нерадзурите" Антонио Конте е поискал централният халф Артуро Видал и нападателят Антоан Гризман да пристигнат на "Сан Сиро", но надали Барселона ще са готови да се разделят с двама от основните си играчи. Все пак се очаква двата клуба да постигна договорка и от следващия сезон Мартинес да носи екипа на каталунците. А в търсене на колко милиона са от Барселона, за да постигнат бюджета - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички