Стоичков: Работата на Гуардиола в Барселона бе лесна, тренира завършен отбор


Стоичков: Работата на Гуардиола в Барселона бе лесна, тренира завършен отбор
Снимка: БГНЕС

3144 0

Българската легенда на Барселона - Христо Стоичков, се е изказал пренебрежително свой бивш съотборник и също легенда на каталунския клуб. Става дума за мениджъра на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, с когото играха в дрийм тийм-а на Барселона, който спечели Шампионска лига през 1992 година. Стоичков е омаловажил постиженията на испанеца, когато беше начело на каталунския гранд.

"Работата му там беше лесна, защото познаваше отлично младежките тимове. Барселона вече беше завършена. Рийкард направи групата, Меси и други играчи дебютираха при него. С него бяха направени зрелищни неща, екипът вече беше готов. С Анри, Деко, Роналдиньо, Ибрахимович, Рафа Маркес, Пуйол и Виктор Валдес имаше само малки детайли за довършване", коментира Стоичков, цитиран от mediotiempo.com.

"След като влязоха и Иниеста и Педро, имаше повече време за игра за Лионел и отборът беше завършен", допълва настоящият спортен журналист. Наскоро той се изказа доста ласкаво за друг голям треньор - Жозе Моуриньо (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички