Барселона се нуждае от 70 млн. евро до края на юни, за да върже бюджета


Барселона се нуждае от 70 млн. евро до края на юни, за да върже бюджета
Снимка: Getty Images/Guliver

1261 0

В начелото на сезона Барселона определя своя бюджет и според него каталунците ще трябва да продадат играчи на стойност от 124 млн. евро. Това е значителна цифра, но е в съответствие с това, което беше зададено в предишната кампания.

Миналата година Барселона беше почти в състояние да изпълни желаната цел, но въпреки проблемите си, не спечелиха толкова пари, колкото вероятно биха искали през лятото. Единствените напуснали бяха Малком и Серхи Паленсия, които донесоха общо 10 милиона евро, както и наемът на Филип Коутиньо, който струва на Байерн Мюнхен 8,5 милиона евро с опция за закупуване за 120 милиона евро.

По онова време имаше оптимизъм, че Байерн ще се заеме с тази опция, но реалността е, че това няма шанс изобщо да се случи. Докато лятото беше сравнително слабо по отношение на продажбите, прозорецът за трансфер през януари беше малко по-продуктивен.

Играчите продадени или включени със задължителни опции за закупуване за около 30 милиона евро са Абел Руис, Карлес Перес, Алехандро Маркес и отиването на Жан-Клер Тодибо под наем. Накрая са и парите, които ще донесе Марк Кукурела, като Хетафе вече е уведомил Барселона, че ще платят шест милиона евро за него.

Общо това допринася към касата 54 милиона евро. Остават 70 милиона евро и намирането на тази сума ще бъде предизвикателство. Както вече бе отбелязано, сделката, която можеше да накара Кутиньо да се присъедини към Байерн, вече е изключена и сега никой не иска да плати 120 милиона евро за бразилеца.

Очакванията на Барселна са, че биха могли да възстановят 80 милиона евро от бившия плеймейкър на Ливърпул, но това е сумата, която каталунският клуб все още трябва да плати за него и като такъв няма да спечелят нищо от продажбата. Всичко показва, че Коутиньо ще остане на „Камп Ноу“ - ситуация, която се усложнява поради тежката му заплата или ще трябва отново да е даден под наем.

Барселона се надява да спечели пари от Тодибо, като Шалке има възможност да купи за 25 милиона евро, но германската страна се колебае дали да плати тази такса. Междувременно Муса Уейг има опция за 10 милиона евро в Ница, но отново изглежда малко вероятно те да платят това. Следва клауза за освобождаване на Рафиня от 16 милиона евро, която ще влезе в сила от лятото, цена, която би била достъпна за повечето клубове.

Въпреки това, Барселона отново може да е без необходимата сума от 70 милиона евро. Поради тази причина в клуба има дискусии, за да се види дали продажбата на ключов играч ще им позволи да покрият бюджета си. Допълнителният проблем е, че денят за осигуряване на тези пари е до 30 юни и, освен ако Ла Лига и други лиги не бъдат окончателно спрени, мачовете все още ще се провеждат през юни. В същото време пък Барса се готви и за силни входящи трансфери, като един от тях е Лаутаро Мартинес, а условията на Интер са почти невъзможни - ето какви са.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички