Фатална грешка в края подари на Барселона нова трудна победа в Ла Лига


Фатална грешка в края подари на Барселона нова трудна победа в Ла Лига
Снимка: Getty Images

6915 0

Испанският колос Барселона постигна много трудна победа над Виляреал с 1:3 като гост в сблъсък от 15-ия кръг на Ла Лига. Каталунците не виждаха как могат да вземат победата на "Естадио Ел Мадригал", но фатална грешка в отбрана за "жълтата подводница" буквално подари победата на гостите.

Подобно на предишните си два мача, и в този Барселона бе активен в офанзивен план, но не успяваше да завърши атаките си. В началото на втората част с известен късмет "лос кулес" откриха чрез Френки де Йонг, който се оказа на точното място, за да засече на празна врата.

В следващите минути Виляреал не спираше да атакува и си заслужи изравнителното попадение. В 76-ата минута резервата Самуел Чуквуезе изравни за домакините. В самия край на срещата обаче фатална грешка на друга резерва - Первис Еступинан, подари топката на Мемфис Депай, който преодоля вратаря и вкара.

В продължението на мача пък Барса получи дузпа, която бе реализирана от влезлия като резерва Филипе Коутиньо. По този начин Шави постигна втора поредна победа начело на Барса в Ла Лига, където каталунците заемат седмата позиция с 23 пункта - на седем точки от лидера Реал Мадрид, който е с мач по-малко. Виляреал е 12-и с 16 пункта. 

СТРАСТ В ДЕРБИТО МЕЖДУ ВИЛЯРЕАЛ И БАРСЕЛОНА (ГАЛЕРИЯ)

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ:

В петата минута Абдесамад Езалзули се извиси над отбраната на Барселона, за да засече с глава центриране от корнер, но неговият удар бе отразен от Марк-Андре тер Щеген. Малко по-късно Арнаут Данджума опита опасен шут към вратата на Барса, който бе блокиран.

В деветата минута Гави получи страхотен извеждащ пас в наказателното поле и опита удар към далечния ъгъл на вратата, но изстрелът му се отби в страничната греда. В 19-ата минута Мемфис Депай стреля от отлична позиция, но ударът му профуча встрани от целта.

В 33-ата минута Пау Торес успя да стреля с глава в наказателното поле на Барса, но ударът му премина над напречната греда. Шест минути по-късно Арнаут Данджума излезе очи в очи с вратаря Тер Щеген, но стражът на каталунците успя да предотврати гол във вратата си.

След почивката Барселона стигна до ранно попадение. След центриране в наказателното поле Мемфис Депай изпревари вратаря и бутна топката с крак. Кълбото стигна до Френки де Йонг, който вкара на празна врата. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след намесата на ВАР голът бе признат, тъй като нямаше засада - 0:1!

В 64-ата минута футболист на Барселона задържа с ръце Раул Албиол в наказателното поле на каталунците, а бившият бранител на Реал Мадрид се сгромоляса на тревата. Главният арбитър на срещата обаче не видя достатъчно основания за отсъждане на дузпа и остави играта да продължи.

12 минути по-късно Виляреал стигна до изравнително попадение. Влезлият като резерва Самуел Чуквуезе бе изведен от Данджума в наказателното поле, а след това нигерийският халф успя да нанесе удар, който матира Тер Щеген - 1:1!

В 84-ата минута Данджума имаше страхотен шанс да донесе победата на "жълтата подводница", но ударът му премина на сантиметри от гредата. Вместо това в 88-ата минута Барса открадна победата след груба грешка в отбрана за Виляреал. Резервата Первис Еступинан сбърка фатално, за да подари топката на Мемфис Депай, който след това елиминира и вратаря, за да реализира - 1:2!

В 93-ата минута Барселона получи правото да изпълни дузпа, след като Хуан Фойт влезе необмислено в краката на противников играч в пеналтерията. Съдията посочи бялата точка, а влезлият като резерва Филипе Коутиньо се разписа - 1:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Виляреал: Рули, Фойт, Албиол, Пау Торес, Педраса, Парехо, Капу, Тригерос, Пино, Мой Гомес, Данджума

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Ерик Гарсия, Араухо, Бускетс, Де Йонг, Гави, Нико, Ез Абде, Мемфис Депай

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След като дебютира с победа над градския съперник Еспаньол, сега Шави Ернандес влиза в нов тежък сблъсък в Ла Лига. Този път Барселона гостува на негостоприемния стадион на Виляреал, където ще се опита да вземе трите точки и да се доближи до топ 4 в испанското първенство.

Подобно на Барселона, Виляреал също не впечатлява с резултати до момента през сезона, като тимът заема 12-о място в подреждането с 16 пункта - с четири по-малко от каталунците.

И в днешния мач Шави няма да може да разчита на куп играчи, сред които Агуеро, Брейтуейт, Педри, Ансу Фати, Сержи Роберто. В тима на Виляреал не е известно да има кадрови проблеми. Коефициенти за двубоя Виляреал - Барселона вижте ТУК!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички