29 дена по-късно: Роналд Куман си тръгва с милиони евро от Барселона


29 дена по-късно: Роналд Куман си тръгва с милиони евро от Барселона
Снимка: Getty Images

3177 0

На 19 август 2020 година Барселона назначи Роналд Куман за старши треньор, а на 28 октомври 2021 г. го уволни. За този период от време нидерландецът натрупа 67 мача - 40 победи, 11 равенства и 16 загуби.

Под негово ръководство каталунските футболисти отбелязаха 141 гола и инкасираха в своята врата 77. Статистиката показва, че Куман е печелил средно по 1.96 точки средно на мач. Дали неговото освобождаване бе правилното решение или както Меси намекна в интервю за "Marca" преди няколко дни - проблемът не е само в старши треньора, предстои да разберем...

Все пак, Роналд Куман няма да си тръгне с празни ръце, особено като се има предвид един факт - договорът му бе прекъснат и клубът му дължи финансова неустойка!

Каталунското издание "El Periodico" пише днес, че двете страни вече са постигнали финалната договорка и касата на Барса ще се изпразни със значителна сума и то дори след като е имало лека отстъпка от страна на нидерландеца. (отстъпка, каквато Петър Хубчев и екипът му не са се съгласили да направят с Левски)

По документи клубът е дължал 12 млн. евро на Куман, но той се е съгласил да намали сумата до 10 милиона. По този начин двете страни ще могат официално да прекратят взаимоотношенията си във възможни най-кратки срокове!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички