Дерби като "дерби"! Драма с червен картон, мелета и голове не спряха похода на вездесъщия Реал (ВИДЕО)


Дерби като "дерби"!  Драма с червен картон, мелета и голове не спряха похода на вездесъщия Реал (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6353 0

Реал Мадрид спечели категорично дербито на испанската столица срещу Атлетико! Шампионите спечелиха визитата си с 2:1, като владееха напълно контрола на срещата в 3 четвърти от срещата. В герои за победителите се превърнаха Родриго и Валверде през първата част, докато Ермосо се разписа в последните минути за домакините. Възпитаниците на Анчелоти остават на първата позиция и след шестия кръг с пълен актив точки.

Домакините се опитаха да натиснат съперника си през първите 15 минути и по този начин стигнаха до две опасни положения, дошли около 13-тата минута. Първо Караско излезе на голова позиция, но Куртоа изби в корнер. След него пък се стигна до разбъркване в наказателното поле, от което се възползва Феликс, но и това не се превърна в попадение.

Оттук нататък започна пълният контрол от страна на гостите, които подпечатаха амбициите си за победа още в 18-тата минута. Те успяха да отбележат още с първото си чисто положение, когато Родриго бе чудесно намерен от Чуамени и наказа Облак.

В 36-тата минута те удвоиха преднината си чрез Валверде, възползвал се от греда на Винисиус. Това попадение до голяма степен приключи интригата в срещата, докато интригата се завърна едва в 82-рата минута. 

Тогава Ермосо се възползва от неразчетено излизане на Куртоа при изпълнението на корнер и с рамо прати топката в противниковата врата, за да оформи крайното 1:2. Той обаче си изкара бързи два жълти картона в следващите минути и така остави съотборниците си с човек по-малко. 

Той първо реши да спретне второ меле в срещата в 89-тата минута, след това в 4-тата, като това му изкара първото официално предупреждение. След две минути пък извърши безсмислено нарушение в наказателното поле срещу Вайехо и това окончателно го изпрати към съблекалните. 

Първо полувреме:

Срещата започна с типичната за това дерби агресия и първите "искри" дойдоха едва в четвъртата минута. Тогава Коке и Валверде се сблъскаха в игра, а след секунди и Чуамени се присъедини към последвалото сдърпване, но съдията бързо успокои страстите.

Атлетико стигна до две чудесни ситуации до края на първия четвърт час, но "белият балет" съхрани резултата непокътнат. Първо Яни Караско бе изпуснат и след чудесно извеждащо подаване успя да застраши противниковата врата, но Куртоа отрази в корнер. След него последва разбъркване в наказателното поле и Феликс стреля, ала неуспешно.

Гол! В 18-тата минута възпитаниците на Карло Анчелоти съумяха да накажат "дюшекчиите" още при първата си опасна възможност. Чуамени съумя да подаде към Родриго чрез прехвърлящ пас, а вторият направи Облак безпомощен! 0:1!

Гол! Реал Мадрид удря за втори път в 36-ата минута след чудесен рейд на Винисиус. Той навлезе на скорост в наказателното поле и стреля, но топката рикошира в страничния стълб. Тя обаче попадна в нахлуващия Валверде, който не сгреши на опразнена врата! 0:2!

Второ полувреме:

Първата третина от втората част премина без нито едно голово положение пред една от двете врати, като Атлетико не съумява да отговори на предизвикателството от първата част. 

Гол! В 82-рата минута домакините намалиха разликата, като че ли от нищото! Първо Куртоа излезе неразчетено при изпълнението на корнер, а именно при него топката удари Ермосо по рамото и се спря в мрежата на белгийския страж! 1:2! 

Срещата бе напът да приключи по начина, по който и започна! Шест минути след попадението фаул на Карнавал "разбуни духовете", като Ермосо реши да търси сметка от играча на Реал Мадрид, но арбитърът отново се намеси на време!

Червен картон за голмайстора Ермосо! Той извърши нарушение при корнер срещу Себайос в първите секунди от добавеното време и главният арбитър не се поколеба да покаже втори жълт картон за играча в рамките на броени минути!

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

АТЛЕТИКО МАДРИД: Облак - Йоренте, Фелипе, Витсел, Рейналдо - Караско - Коке, Кондогбия, Р. Де Паул - Гризман, Жоао Феликс

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа - Карвахал, Милитао, Алаба, Кроос, Модрич, Валверде, Чуамени, Винисиус, Родриго, Ф. Менди

ПРЕДИ МАЧА:

Атлетико Мадрид влиза в дербито след загуба в Шампионска лига от Байер Левркузен навън. Тази вечер момчетата на Диего Симеоне ще направят всичко възможно да се върнат на победния път.

От другата страна пък, Реал Мадрид влиза в мача с 6 поредни победи от началото на сезона. През седмицата "лос бланкос" успяха да надвият РБ Лайпциг в най-комерсиалния европейски турнир и да зададат настроението за днешния сблъсък.

Лукас Васкес няма да бъде на разположение за Карло Анчелоти, а голямата звезда - Карим Бензема, също се очаква да не играе. Пред Чоло Симеоне също има кадрови проблеми. Хосе Мария Хименес, Серхио Регилон и Стефан Савич са аут, а под въпрос е Тома Лемар.

Главен арбитър на срещата ще е 39-годишния Мунуера Монтеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички