Диего Симеоне похвали Карло Анчелоти и обяви: Напомня ми на нашия стил, когато играехме с Диего Коста


Диего Симеоне похвали Карло Анчелоти и обяви: Напомня ми на нашия стил, когато играехме с Диего Коста
Снимка: Getty Images

2305 0

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне призна превъзходството на Реал Мадрид в градското дерби, което бе спечелено от "белия балет" и похвали колегата си Карло Анчелоти за добре свършената работа:

"Реал Мадрид се защитаваше много добре, играчите им не тичаха много и затваряха всички пространства. Ние положихме големи усилия, бяхме близо до равенството. Футболистите ми дадоха всичко от себе си, хвърлиха се здраво в мача, но съперникът показа много директен футбол с бърза транзиция от защита в нападение. Те играха добре и се възползваха от своите шансове. Треньорът на Реал е свършил добра работа", призна Чоло Симеоне след мача и допълни:

"Дори и при 0:2 не мислех, че ще загубим мача. Интересно беше да видя отбор, който се защитава дълбоко и след това организира мълниеносни контраатаки. Напомня ми на нашия стил, когато играехме с Диего Коста и ни критикуваха...".

Наставникът на Атлети коментира и появата на Антоан Гризман като титуляр на "Уанда Метрополитано": "Разбрах, че Антоан може да започне от началото. Той беше много полезен като втори нападател и се връщаше да помага в изграждането на атаките. През второто полувреме мина на крилото и заиграхме с двама нападатели. Това бе важен мач за него".

*След паузата за националните отбори "дюшекчиите" гостуват на Севиля (1 октомври), а Реал Мадрид е домакин на Осасуна (2 октомври). Атлетико Мадрид е на седмо място в Ла Лига с актив от 10 точки, а Реал е лидер с 18 пункта.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Как Карло Анчелоти коментира триумфа в дербито?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички