Карло Анчелоти след 2:1 срещу Атлетико Мадрид: И без Бензема се представяме добре, не мога да искам повече


Карло Анчелоти след 2:1 срещу Атлетико Мадрид: И без Бензема се представяме добре, не мога да искам повече
Снимка: Getty Images

1781 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти бе доволен от спечелените 3 точки в дербито с Атлетико Мадрид, но призна, че футболистите му са се отпуснали през второто полувреме на "Уанда Метрополитано" и това им е създало проблеми:

"Мисля, че през първото полувреме се справихме много добре в защита, след това се почувствахме комфортно с головете преднина и през втората част захвърлихме идеята да нанасяме поражения на съперника. Това ни повлия, защото в края на мача страдахме. Атлетико натискаше и ни създаде проблеми", заяви Татко Карло след последния съдийски сигнал и допълни: "Идеалният футбол е да вкараш много голове и да не допускаш, съвършенство не съществува".

Наставникът на "белия балет" отличи играта на Родриго, който замести контузения Бензема, както и тази на Феде Валверде: "И двамата са много специални играчи, защото те са това, което съвременният футболист трябва да бъде сега. Който трябва да играе на различни позиции, трябва да притежава добра физика и техника. И двамата напреднаха много и ние сме щастливи, защото се справят много добре".

"Отборът играе чудесно, въпреки липсата на Бензема. Той е може би най-важният ни играч, но и без него се представяме добре. Не мога да искам повече от отбора".

"Барселона върви добре, но и ние също. Ще бъде странен сезон и не знам какво ще се случи след Световното първенство. Ние или Барса можем да се подхлъзнем в даден етап, както в момента Атлетико е в труден период. Със сигурност ще е по-оспорвано от миналата година", каза за финал Анчелоти относно борбата за титлата в Ла Лига.

*Реал Мадрид е лидер във временното класиране с 18 точки, а Барселона е на втора позиция с 16 пункта. След паузата за националните отбори, Реал е домакин на Осасуна (2 октомври). За Атлетико Мадрид предстои гостуване на Севиля (1 октомври), а Барселона ще има визита на Майорка (1 октомври).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Как Диего Симеоне коментира загубата в дербито?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички