Карим Бензема бе изкушен и реши: Напуска Реал Мадрид след 14 години служба


Карим Бензема бе изкушен и реши: Напуска Реал Мадрид след 14 години служба
Снимка: Getty Images

4285 0

Световните специализирани журналисти около трансферите във футбола бяха категорични в четвъртък следобед, че легендата на европейския футбол Карим Бензема ще се сбогува с Реал Мадрид. 

Оказва се, че той е взел окончателното решение да се присъедини към саудитския Ал Итихад след изтичането му на договора с Реал Мадрид. Въпросният контракт е до края на настоящия месец и се очаква скоро от "Сантяго Бернабаеу" да обявят, че няма да се стигне до преподписване.

Очаква се Бензема да подпише с новия саудитски шампион за две години, като още се изяснява каква ще е заплатата, която ще получи. Спекулациите през януари бяха, че французинът би получавал по 200 милиона евро на година.

Историята му с "кралете"

Нападателят се присъедини към Реал през 2009 г. и е вторият най-резултатен голмайстор на клуба за всички времена с 354 гола, зад Кристиано Роналдо, който отбеляза 450. Носител на "Златната топка" за 2022 г., той има 647 мача за клуба — пети в списъка за всички времена.

По време на престоя си той завоюва 5 трофея от Шампионска лига и 4 от Ла Лига, докато в историята остава като играча с най-много асистенции.

Вижте какво са говорили Бензема и Роналдо около потенциалния трансфер на френската легенда!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички