Оферта от 200 млн. евро от Саудитска Арабия изкушава Карим Бензема да напусне Реал Мадрид


Оферта от 200 млн. евро от Саудитска Арабия изкушава Карим Бензема да напусне Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

4907 0

Настоящият носител на "Златната топка" Карим Бензема все още е голмайсторът на Реал Мадрид този сезон и на хартия е един от най-добрите нападатели в Европа. И все пак под тези цифри има играч, който се бори с формата си през целия сезон и рядко изглеждаше доволен.

Накъде за Бензема?

Съобщава се, че Бензема е подновил договора си за още един сезон според Relevo, но те все пак отбелязват известна степен на несигурност относно бъдещето му. Твърди се, че френският нападател е получил много изкушаваща оферта от Саудитска Арабия. Допълва се още, че Бензема също е по-затворен от обикновено и има подозрение, че той може да реши да замине това лято и да приеме офертата от 200 милиона евро за двугодишен договор.

Ако случаят е такъв, това ще динамизира летните планове на Реал Мадрид, като ще трябва да преследва най-висок клас нападател през този трансферен прозорец, а не през следващия, както беше планирано. В известен смисъл това може да направи нещата малко по-лесни. "Лос Бланкос" се нуждаят от опция за ротация, за да облекчат част от напрежението върху Бензема през следващия сезон, ако той остане. Но да убедиш нападател от най-висока класа да остане на пейката не е лесно. В Саудитска Арабия правят всичко възможно, за да привлекат играчи на най-високо ниво, като са сигурни, че Лионел Меси също ще играе при тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички