Изкушението пред Бензема е прекалено голямо и трудно ще каже "не" на Саудитска Арабия


Изкушението пред Бензема е прекалено голямо и трудно ще каже "не" на Саудитска Арабия
Снимка: GettyImages

1715 0

Все повече се засилват информациите, че Карим Бензема може да играе последния си сезон в Реал Мадрид. А причината е изкушаваща оферта от Саудитска Арабия. Но какво точно предлагат на френския нападател, за да реши да си тръгне от "Сантяго Бернабеу".

Изкушението пред Бензема

Любопитното в предложението е, че то не идва от конкретен отбор, а от държавата. Това означава, че той може да играе, за който си избере клуб и това е най-малкото. Бензема няма да плаща данъци и ще притежава 100% от имиджовите си права.  Той има осигурено участие в различни реклами, от които ще получи още пари. Договорът му е за 2 години, а спряганият отбор е Ал Итихад.

Решението на французина

Според Athletic Бензема е споменал за въпросното предложение преди 2 седмици и е обявил, че го обмисля. Съобщава се, че вече е казал и на ръководството на Реал Мадрид. А решението ще бъде обявено през следващата седмица. Клубен източник споделя пред The Athletic, че Бензема вече е взел решението си, но не коментира повече дали го е приел или отхвърлил.

Французинът е в Реал от 2009 г. и е вторият най-резултатен голмайстор на клуба за всички времена с 354 гола, зад Кристиано Роналдо, който отбеляза 450. Носител на "Златната топка" за 2022 г., той има 647 мача за клуба — пети в списъка за всички времена след Раул, Икер Касияс, Маноло Санчис и Серхио Рамос. В испанските медии вече се появи информацията, че Флорентино Перес лично се е обадил на Бензема с конкретен въпрос за бъдещето му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички