Какви са пречките пред евентуално завръщане на Меси в Барселона?


Какви са пречките пред евентуално завръщане на Меси в Барселона?
Снимка: Getty Images

2935 0

Ще се сбъднат ли мечтите на каталунците и ще видят ли отново своя любимец да защитава цветовете на Барселона след напускането му през изминалото лято? Според източници Хорхе Меси – баща и представител на Лионел Меси, вече се е срещнал с президента на Барса Жоан Лапорта и двамата са обсъдили евентуалното "прибиране" на Бълхата на „Камп Ноу“. Завръщането на Меси обратно в Каталуния няма да бъде толкова лесно.

Той е обвързан с договор до 2023 г. и последната дума има управата на ПСЖ. Парижани надали ще искат да се разделят с аржентинеца, след като все още не е сигурно дали Килиан Мбапе ще остане на „Парк де Пренс“. Съществува и възможността Шави да не е съгласен със завръщането на своя бивш съотборник поради простата причина, че през лятото Meси ще навърши 35, а мениджърът на Барса гради отбор от младоци.

Меси бе принуден да си тръгне от „Камп Ноу“, след като стана ясно, че двете страни няма да могат да постигнат съгласие за нов договор поради финансовата ситуация в клуба. Каталунците имат задължения на стойност над 1 милиард евро и преди началото на сезона бяха загубени 600 милиона, което принуди клуба да намали възнагражденията на много от своите играчи, за да се спазят правилата, поставени от Ла Лига.

Самият Меси не се радва на най-добрата си кампания до момента. В 26 участия за парижани той има 7 гола и 11 асистенции. За капак при вчерашната победа над Бордо с 3:0 той и Неймар бяха освирквани, когато докоснеха топката, от феновете на ПСЖ, които останаха недоволни от играта им в срещата реванш от осминафиналите на Шампионска лига срещу Реал Мадрид, загубена с 3:1. Ето и какво е говорил бащата на Меси за завръщането му в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички