Куман с нови критики за "брутално унизителния" начин, по който Лапорта го уволни


Куман с нови критики за "брутално унизителния" начин, по който Лапорта го уволни
Снимка: Getty Images

1454 0

Роналд Куман критикува президента на Барселона Жоан Лапорта за това, че го e уволнил в самолета, в присъствието на целия отбор. Куман беше освободен от поста през октомври, след като претърпя три поражения в последните си четири мача. Последният му мач начело на Барселона беше поражението с 1-0 от Райо Валекано, когато единственото попадение беше реализирано от опитния Радамел Фалкао, а Мемфис Депай пропусна дузпа през второто полувреме.

Решението не беше изненадващо, след като феновете търсиха оставката на Куман заради разочароващото представяне на тима в Испания, както и незадоволителната игра в Шампионска лига.

В интервю за телевизионното шоу Hoge Bomen, холандецът каза: „Начинът, по който Лапорта ме уволни? Нещото, което ме нарани най-много, беше, че играчите седяха зад нас в самолета, докато аз трябваше да седна до него. Той винаги крещеше: "Ти си клубна легенда, докажи го тогава... и действай по различен начин!''.

Куман има 264 мача за Барселона, като е отбелязал 88 гола и спечелил четири титли в Ла Лига през състезателната си кариера. При завръщането му като треньор в Барселона той записа 67 мача начело, а успеваемостта му бе едва 58%.

Легендата на тима Шави Ернандес беше избран за заместник на Куман и с помощта на няколко нови попълнения изправи отбора на крака. Клубът от "Ноу Камп" стопи разликата от втория във временното класиране Севиля само на пет точки след успеха с 4:0 над Осасуна в неделя вечер.

В първото интервю след уволнението си Куман критикува клуба и Лапорта, като добави, че на Шави му е дадено повече време, отколкото на него.

„Той ми беше казал хиляди пъти, че Шави няма да бъде треньор, защото му липсва опит“, разказва бишвият наставник на Евертън пред "Мундо Депортиво". „Но той се нуждаеше от щит, някой, зад който да се скрие. Те не ми дадоха времето, което дадоха на новия треньор, Шави. Все още ме боли. Работих с много контузени. Сега Педри се върна във форма, а Усман Дембеле... Можете да видите всичко. Всеки треньор се нуждае от време и търпение от борда".

След напрегнати преговори Барселона се съгласи да плати на Куман 8,4 милиона паунда като обезщетение след прекратяването на договора му.

Факт е, че Шави тотално преобрази Барселона, голямата справка обаче предстои в Ел Класико срещу Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички