Барселона го закъсва още - балансът е -144 милиона евро!


Барселона го закъсва още - балансът е -144 милиона евро!
Снимка: Getty Images/Guliver

1696 0

От испанската Ла Лига публикуваха разходите и заплатите на всички отбори в елитния футбол и Сегунда Дивисон, а Барселона за пореден път е централна тема в негативен план от икономическо естество.

Лимитът на заплатите от +97 милиона евро след летния трансферен пазар достигна баланс от -144 милиона евро след зимния прозорец при гранда от Каталуния.

Това до голяма степен се дължи на трансферната дейност на „блаугранас“ през януари. Тогава те привлякоха Дани Алвес, Феран Торес, Пиер-Емерик Обамеянг и Адама Траоре, като и четиримата са със солидни заплати на годишна база.

Големият съперник на Барса – Реал Мадрид, е в обратната ситуация – те имат баланс от +739 милиона евро и не похарчиха нито цент по време на зимния трансферен прозорец.

Севиля е на второ място с баланс от 199 милиона евро отгоре, докато трети остава Атлетико Мадрид с баланс от 161 милиона евро.

LCDP, или ограничението на разходите за отбор, е сумата, която всеки клуб може да похарчи за играчи и треньори. Това ограничение обхваща първия отбор, но и останалите тимове в неговата структура.

Все пак шефовете в клуба са спокойни с тази вест, тъй като се очаква да продадат 49% от Barca Stuios, а също така са и близо до подписването на сделката със CVC. И двете неща пък биха спомогнали ситуацията да се нормализира в даден етап от годината.

А какъв рекорд записа отборът, воден от Шави, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички