Жоан Лапорта отвърна на критиките на Байерн Мюнхен и футболния свят към Барселона


Жоан Лапорта отвърна на критиките на Байерн Мюнхен и футболния свят към Барселона
Снимка: Getty Images

2166 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта отговори на критиките на футболната общественост и по-специално - на Байерн Мюнхен, относно трансферната политика на испанския гранд.

Редица звездни имена акостираха на "Камп Ноу" през това лято, а мнозина започнаха да се питат как Барса има пари, за да осъществи тези сделки, при положение, че финансовата криза в клуба е всеизвестна.

"Те да гледат техните си банкови сметки - получиха сериозна сума от трансфера на Левандовски. Уважавам всеки и не се меся в работите на другите клубове. Конкурентите ни виждат, че правим добра селекция и футболистите имат желание да дойдат в Барса. На изненаданите от този факт бих казал, че сме живи, завърнахме се и може да има още изненади", заяви Лапорта от САЩ, цитиран от "Marca".

"Изграждаме страхотен отбор, точно както треньорът искаше. Вероятно те си мислеха, че не можем да го постигнем, но тези хора не бяха оценили силата на Барселона и възможностите на новото ръководство. Това е невежество и липса на достоверна информация за клуба. Барса има 120-годишна история и активи с голяма стойност - много по-големи от тези на друи клубове", продължи босът на "блаугранас" и поясни:

"За договора за телевизионните права става дума за 25 години, а не за 50, както някои хора предполагаха. Направили сме си сметката за 667,5 милиона евро, така че вършим добра работа. Имаме над 400 милиона фена, които изискват повече от нас. Ще се борим на терена и ще видим кой каква работа е свършил. Не го казвам, за да споря, но нека другите да се притесняват за техните си клубове", посъветва 60-годишният Лапорта.

*Още новини за Барселона четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички