Когато Меси се притесни от Ибрахимович в Барселона и писа SMS на Гуардиола


Когато Меси се притесни от Ибрахимович в Барселона и писа SMS на Гуардиола
Снимка: Getty Images/Guliver

16557 0

Престоят на Златан Ибрахимович в Барселона не продължи много дълго, нито пък бе особено впечатляващ, но когато той пристигна за първи път на "Камп Ноу", Лионел Меси беше толкова притеснен да не загуби мястото си, че се принуди да изпрати съобщение до мениджъра на отбора по това време Пеп Гуардиола.

След като спечели требъл през 2008/09, Гуардиола подписа с Ибрахимович от Интер, а Самуел Ето'о тръгна в обратната посока, но шведът издържа само един сезон в Испания, преди да се премести в Милан.

Въпреки че не остана дълго, присъствието му беше достатъчно, за да притесни Меси, че мястото му в Барса не е сигурно. В книгата The Messi Mystery ("Мистерията на Меси") от Себастиан Фест и Алекс Джуилард се разказва, че пристигането на Ибра е принудило Меси да пише съобщения до Гуардиола.

Меси писал съобщение на Гуардиола, докато са заедно в автобуса

Според книгата съобщението на Меси гласеше, макар и не с точни цитати: „Виждам, че вече не съм важен за отбора, така че...“ 

Съобщението е изпратено в автобуса на отбора, докато и Меси, и Гуардиола са в него, но аржентинецът е притеснен да изрази чуствата си лице в лице, затова избира да напише това, което иска да каже на мениджъра си.  

Ибрахимович засенчи Меси в първите мачове в Барселона

Това беше четвъртият сезон на Меси в първия отбор, но стартът на новата кампания с Ибра не е толкова успешна за аржентицеа: "Меси не успя да блесне в няколко мача, а Ибрахимович играеше добре. Изведнъж имаше усложнения за аржентинеца", пише в книгата.

Времето на Ибрахимович като основен играч обаче беше кратко и скоро шведът играеше втора цигулка след Меси. Гуардиола премести Меси да играе през средата на терена, а Ибра трябваше да играе на върха на атаката.

Меси стигна до 47 гола в 53 мача във всички турнири, докато Ибрахимович вкара 21 гола в 45 мача за каталунския гранд, преди да се върне в Милан, първо под наем, а след това да премине и през Франция, Англия, САЩ, а накрая отново да заиграе на "Сан Сиро". 

Разрухата в отношенията между Ибрахимович и Гуардиола 

Говорейки за Пеп в собствената си книга години по-късно, Ибрахимович пише: „Когато купувате мен, вие купувате Ферари. Ако карате Ферари, наливате премиум бензин в резервоара, излизате на магистралата и настъпвате газта. Гуардиола зареди дизел и се завъртя в провинцията. Трябваше да си купи Фиат. Като треньор беше фантастичен. Като човек няма да коментирам, това е нещо друго. Той не е мъж, няма какво повече да се каже."

По-късно английско издание посвети материал, в който се разглежда, че Ибрахимович е сбъркал с преценката си за Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички