Съвършенство: Как Моуриньо матира Барселона на Гуардиола през 2010-а (ВИДЕО)


Съвършенство: Как Моуриньо матира Барселона на Гуардиола през 2010-а (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4532 0

Жозе Моуриньо не крие тайни от подготовката си за великия полуфинален сблъсък от Шампионска лига срещу Барселона през 2010 година. А задълбочената му тактическа разбивка на начина, по който е организирал отбора на Интер, е едно от най-завладяващите "футболни" неща, които ще откриете в интернет пространството.

По онова време Барселона е вероятно най-силният отбор на планетата, след като година по-рано е завоювал требъл. Гуардиола се надява да защитити трофея си в Шампионска лига и през 2010-а, но на полуфиналите среща може би най-големия си треньорски опонент в кариерата - Жозе Моуриньо.

Победата над Барселона с Интер: най-големият успех на Моуриньо?

Именно Специалния успява да спечели Шампионска лига през тази година, а също така и требъл с Интер, след като стига до титлата в Серия А и до трофея от Купата на Италия. На големия финал в Шампионска лига Интер побеждава Байерн Мюнхен, но и до днес се смята, че най-големият успех на Моуриньо през онзи легендарен сезон 2009/10 е победата му над Барселона с 3:1 на "Сан Сиро".

В онзи мач в Милано Педро извежда Барселона напред в резултата, но след това Интер стига до пълен обрат с голове на Уесли Снайдер, Майкон и Диего Милито. По-късно победата на Моуриньо над Гуардиола предизвика множество коментари, а самият португалски специалист обясни в детайли как е "пречупил" Барселона в онази вечер. И победата наистина се крие в детайлите...

Как Моуриньо победи отбора на Барселона през 2010-а - вижте във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички