Барса разплака европейски гранд и привлече пети нов за 50 милиона евро


Барса разплака европейски гранд и привлече пети нов за 50 милиона евро
Снимка: Getty Images/Guliver

12743 0

Барселона официално потвърди, че е постигнал споразумение със Севиля за трансфера на Жул Кунде. Според информациите от "Камп Ноу" ще платят 50 милиона твърда трансферна сума, както и допълнителни 10 милиона под формата на бонуси.

От тях обаче не е ясно колко ще стигнат до "андалусийците", тъй като включват някои условия, които не са толкова лесно постижими. Каталунците се пребориха с Челси за подписа на бранителя, като за това най-голяма роля изигра желанието на футболиста, което е да се присъедини към испанския колос. Той ще подпише 5-годишен договор, след като премине медицинските прегледи.

Кунде е роден в Париж и е национал на родината си. През януари 2018 г. той дебютира в професионалния футбол с екипа на Бордо, като бързото му утвърждаване го прави титуляр и бързо го забелязват европейските грандове.

Първи стъпки към трансфер прави доскорошния му клуб, който го привлича срещу 25 милиона евро. Така той стигна и до Европейското първенство през миналата година, като не е изключено Дидие Дешан да го повика и за предстоящия Мондиал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички