Желан от Барселона съсипан: Мечтаех за този трансфер, това ли заслужавах?!


Желан от Барселона съсипан: Мечтаех за този трансфер, това ли заслужавах?!
Снимка: Getty Images

4136 0

Испанският колос Барселона имаше успешен зимен трансферен прозорец, в който успя да привлече футболисти като Феран Торес, Пиер-Емерик Обамеянг и Адама Траоре. Въпреки това Барса не изпълни ключово желание на Шави, за което каталунците остават уязвими на една конкретна позиция на терена.

"Лос кулес" поне на хартия решиха проблемите си в офанзивен план, където бяха сериозно закъсали. Но лявата зона на отбраната остава твърде отслабена, тъй като там оперира Жорди Алба, който на практика няма алтернатива в случай на контузия, наказание или дори лоша форма.

Проваленият трансфер на Барселона

Барселона бе напът да се подсили в тази зона с крайния бранител на Аякс Николас Талиафико, но в крайна сметка до трансфер не се стигна. Аржентинският футболист обаче явно не смята да си мълчи за това, което се е случило по време на трансферния прозорец.

Талиафико наруши мълчанието си за Барселона

В интервю пред AS Талиафико наруши мълчанието си и разкри, че е мечтаел за трансфер в Барселона, но от Аякс на практика са блокирали трансфера и не са му позволили да премине на "Камп Ноу". Футболистът се чувства ужасно след тези събития и се чувства излъган от холандците.

"Това беше невероятна възможност, да мога да отида в клуб като Барса - за мен беше мечта, но в крайна сметка клубът (Аякс) не ми помогна. Разочарован съм", каза Талиафико. "Имам чувството, че моят професионализъм ми навреди. Никога не съм създавал проблеми, влагал съм се в тренировки, показвал съм добро поведение."

"Това е моят манталилет. Сега виждам, че това понякога може да ти изиграе лоша шега. Разбирам, че беше януари, но винаги съм давал всичко от себе си", добави Талиафико, от чиито думи става ясно, че Аякс не е искал да се разделя с него посредата на сезона.

За желанието да облечеш червено-синята фланелка говори и решението на Обамеянг да подпише с Барселона за "жълти стотинки" (вижте скандалната заплата на Обамеянг в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички