По време на представянето си: Пиер-Емерик Обамеянг разкри на каква позиция го "вижда" Шави Ернандес


По време на представянето си: Пиер-Емерик Обамеянг разкри на каква позиция го "вижда" Шави Ернандес
Снимка: Getty Images

2463 0

Испанският гранд Барселона, в лицето на президента Жоан Лапорта, официално представи Пиер-Емерик Обамеянг като нов футболист на специална церемония. Говорейки пред журналисти, босът на каталунците потвърди параметрите по договора на нападателя и обяви целите пред тима на Шави Ернандес до края на сезон 2021/22:

"Оба свърши страхотна работа, за да дойде при нас. Привличаме топ играч, който положи усилия, за да дойде. Това се оценява. Да, договорът е до 2025 г. с опция за напускане през 2023 година. Ние обаче искаме да продължим заедно до самия край на контракта".

"Нашата цел е все още да се борим за Ла Лига. Ще видим докъде ще стигнем. Искаме да спечелим първенството и Лига Европа. Ако не успеем, ще направил анализ как сме се представили и какво трябва да направим за следващия сезон", коментира Лапорта.

Самият Пиер-Емерик Обамеянг пък нарече възможността да играе в Барселона "шанс на живота":

"Барса е шансът на живота ми. Сутрин нямам търпение да се събудя. От дете съм си мечтал да играя в Испания. Не се замислих и за 2 минути, след като дойде офертата. Не съм играл от известно време, но в главата ми всичко е ясно. Скоро ще съм готов да помогна и лека полека да се върнем на върха".

"За мен сега е шанс да спечеля Шампионската лига, защото никога не съм го правил. Барса трябва да спечели турнира, защото е велик клуб и затова съм тук. Трябва да сторим всичко, за да се върнем в турнира и да триумфираме", определи основната си цел Обамеянг.

"Говорих с Шави Ернандес и той ме вижда като №9. Скоро ще съм готов за това. Но ако ме иска и на крилото, няма проблем. Бях късметлия да играе в английската Висша лига и няма проблем да свикна и тук. От много години хората ме знаят като бърз нападател, който вкарва голове. Надявам се да реализирам много и тук. Не съм си поставил конкретно число за вкарани голове, но дано да са много. Ще дам всичко от себе си. За мен е чест да съм в Барса", завърши габонецът, който финишира престоя си в Арсенал със скандал с Микел Артета. Вижте и с какво ВИДЕО по-рано днес "топчиите" се разделиха с него!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички